11 grunner til å kjøpe papirbok

. i kategorien Aktuelt

E-bøker har helt klart mange fordeler, men det har jaggu papirbøker også. Her er 11 av dem:

Du kan bruke papirboka som serviett. (Det kan man også med et lesebrett/nettbrett, særlig hvis det har skinnomslag, men det blir fort grisete.)

Du kan bruke papirboka som dopapir i krisesituasjoner. (Det kan til en viss grad lesebrett/nettbrett også, men det er vanskelig å komme skikkelig til og sugeevnen er mye dårligere enn for papirboka.)

Du kan legge papirboka oppslått over øynene hvis du vil stenge lyset ute og ta en lur. (Det er også mulig å gjøre det med lesebrett/nettbrett, men det ligger ikke like støtt.)

Du kan bruke boka som hodepute på campingtur, særlig hvis det er ”Trolldomsfjellet” av Thomas Mann eller en tilsvarende tjukk bok. (Det kan du også bruke et lesebrett/nettbrett til, men hodet blir fort liggende så lavt at det blir mye snorking, noe som vil irritere folket i naboteltet.)

Papirboka gjør deg sunnere, ved at du må gå i bokhandelen for å kjøpe den. (Du må taste inn enormt mange bestillinger for at fingermusklene skal forbrenne like mange kalorier som når du tar en tur til bokhandelen.)

Du kan gå til biblioteket og låne boka og treffe engasjerte bibliotekarer og oppleve masse kulturelt og litterært, som du ikke var forberedt på. (Det kan du i prinsippet på nettet også, men du roter deg fort bort når du klikker rundt på lenker om sex, mat og reiser.)

Papirboka er en effektiv del av kommunikasjonen din med omverdenen, siden du kan gå omkring med boka godt synlig i hånda og vise andre hva du leser. (Med et lesebrett/nettbrett med svart skjerm, forteller du bare at du er en ”kul og framtidsrettet type”.)

Du kan låne bort papirboka til en venn. (Du synes ikke det er like greit å låne bort et helt lesebrett/nettbrett.)

Papirboka er overlegen e-boka på stranda. (Den eneste fordelen med et lesebrett/nettbrett på stranda er at du kan bruke det som spade når du leker med ungene.)

Papirboka er dyrere enn e-bøker. (Det er bra, så slipper du å sløse penger på unødvendig svineri.)

Papirboka har vekt og volum, noe som gjør at du må tenke over hvilke bøker du pakker i sekken. (Når du kan ta med deg tusener av e-bøker, betyr det først og fremst at du tar med deg bøker du ikke har noe personlig forhold til og aldri kommer til å lese.)

God sommer – med en god bok J

- Odd Letnes, Bok og Bibliotek