24. desember 2012

. i kategorien Julekalender 2012

julekalender2012-header

 

Lars Petter Sveen: ”Drep meg hardt!”

Møt tidlegare dørvakt Jonny Fjeld frå Drammen, ein mann du berre hugsar dersom du festa hardt på åtti- og nittitalet. Jonny Fjeld er no tilsett i serviceavdelinga til Rica Park hotell i Drammen, og har lagt fortida bak seg. Men ein mørkt, kald desemberkveld prøver nokon å drepe han. Kven er etter han? Og kvifor no? Jonny må grave djupt i sitt tidlegare liv, oppsøke tidlegare kollegaer og vennar, for å finne svaret. Men alt går ikkje slik han ønskjer…

- - - - 

Veit du kva for dag det er, spurte David da dei var komme inn. Nei, sa Jonny. Huset var tomt, det var ikkje noko møbel der, ikkje eit bilde, ingenting. Det er julekveld, sa David. Julemorgon, sa Jonny. David sette seg ned på golvet. Jonny, sa han, og Jonny sette seg på huk framfor han. Eg har allereie sendt ut pakkene med informasjon til dei største avishusa i Europa, sa David. Det er berre eit spørsmål om tid før heile saken eksploderer. Eg er ferdig. Og denne der, den er din.

     Han peikte på bagen frå Østbanehallen. Jonny gjekk bort og opna han. Den var full av pengar. God jul, sa David, og lukka augo og sank saman og rulla over på sida på golvet. Jonny reiste seg. Utanfor var det eit kaldt, klårt lys. Ein familie sprang mot huset ved sida av. Barna hadde nisseluer på. Jonny tenkte på kven han kunne besøke. Det var ikkje råd å dra tilbake til Drammen. Det var ikkje noko der å hente. Det var ikkje noko å hente nokon stad. Han ønskte å kjenne smaken av januar i munnen, av noko grått, av noko som rulla over han og grov han ned. Men Jonny stod heilt aleine. Krigen var over, og kven veit kor lenge han måtte vente til neste gong. 

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode