Eit ”folkebibliotek-direktorat”?

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Når denne teksten vert skriven, har årets reduserte valkamp vart ei veke.”En nølende uke,” seier valanalytikar Svein Tore Marthinsen. Men eg veit at det vil hardne til dei tre neste vekene. Utan atterhald kan eg òg slå fast at årets kommunevalkamp vil handle om akkurat dei same sakene som stortingsvalkampen i 2009: helse, omsorg, skule, barnehage, vegar, bustadbygging. Årets valkampmantra ser ut til å verte den såkalla ”samhandlingsreformen,” som ingen i dag anar noko om, anna enn at staten pålegg kommunane endå fleire oppgåver.

Av FoU-direktør Georg Arnestad, Høgskolen i Sogn og Fjordane

Bok og Bibliotek står sterkt

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Bok og Bibliotek har en høy stjerne blant leserne. En leserundersøkelse byrået Synovate gjennomførte for bladet våren 2011, viser at Bok og Bibliotek scorer høyere enn konkurrentene Bibliotekforum og Bibliotekaren på samtlige positive påstander om bladet.

Bibliotek i Latin-Amerika og IPAD i USA

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Onsdag 17.8.) De norske deltakerne sprer seg på ulike foredrag og sesjoner. Ruth Ørnholt deltok i går på sesjonen for “Rethinking the role of Public Libraries” som ble arrangert av hennes egen seksjon for folkebibliotek.  Det er vekslende kvalitet på mange av presentasjonene her, men Ørnholt var svært fornøyd med gårsdagens. Seksjonen hadde imidlertid valgt å invitere foredragsholderne som de mente hadde noe å gi, framfor å basere seg på innsendte “papers”.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibiliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Siste dag med open access og personalutvikling

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Torsdag 18.8.) “Libraries driving access to knowledge” var slagordet for IFLA-presidentskapet til Ellen Tise fra Stellenbosch-universitetet I Sør-Afrika. Torsdag var hennes siste dag som IFLA-president og hun inviterte til en gjennomgang av hva som har skjedd i hennes presidentperiode. Det foregikk i en iskald sal med plass til 1000 mennesker og med en håndfull frammøtte.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Innovative teknologier og tjenester – framtida for bibliotekene

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Tirsdag 16.8.) Hva er det som kjennetegner virksomheter med framtid? Jo, de er sultne på endring, de er innovative langt utover hva kundene deres kan forestille seg, de er globalt integrerte og de utfordrer eksisterende forestillinger og rammer. Dette må bibliotekene lære av, mente professor Derek Law fra University of Strahclyde, Glasgow.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus