Bok og Bibliotek nr 1/2017 er utgitt

. i kategorien Aktuelt

BoB 1 2017 300px omslag til signaturVi setter i Bok og Bibliotek nr 1/2017 fokus på temaet bibliotek og offentlig informasjon. Temaet dukket opp i Norge på 1980-tallet, også på daværende Statens bibliotekhøgskole. Men etter at den første bølgen hadde lagt seg, ble det stille. Er det kanskje på tide å børste støvet av ideen og spørre: Er dette et forsømt område i bibliotekverdenen? Er det på tide – i demokratiets navn – å ruste opp tilbudet av offentlig informasjon og samfunnsinformasjon? I denne seksjonen finner du blant annet bidrag av Øivind Frisvold og Sunniva Evjen, intervju med Leikny Haga Indergaard og Anders Ericson, og kommentarer fra Lars Egeland, Ragnar Audunson og Jack Andersen.

Utgaven inneholder også:

- En spennende start i Rygge.
- Bosetting av asylsøkere og flyktninger – hvordan påvirkes folkebibliotekene? Et eksempel fra Balsfjord i Troms.
- Flekkefjord: Farvel til det gamle biblioteket - velkommen til det nye.
- Litterære museer: Charles Dickens.
- Konkurransen om metadata.
- Leseoppleving: John Berger.
- Halmstadkonferansen 2016
- Portrettet: Dag Solstad.
- Open Access for bibliotekarer – nye utviklingsmuligheter for en gammel profesjon.
- Forfengelighetens biblioteker: Noen glimt fra presidentbibliotekene i USA.
- Det faste bilaget fra Norsk Bibliotekforening.