Lettvint og upresist fra Georg Arnestad

. i kategorien Debatt

Les mer …Georg Arnestad hadde i siste nummer av Bok og Bibliotek (4/2012) et innlegg under vignetten «Meninger». Hans gjennomgang av norsk litteraturpolitikk og den debatt som har pågått i år, kan ikke stå uimotsagt.

Av adm.dir. Kristenn Einarsson, Den norsk Forleggerforening

Hva mener Plinius?

. i kategorien Debatt

Les mer …Jeg leser regelmessig Plinius-bloggen til Tord Høivik. Her er det mye bra, god bredde og spisse analyser. Men iblant blir jeg usikker. Det er som om Høivik ser på det som lages, lagres og formidles på nettet som noe gratis - eller som burde være det - noe som er hevet over markedsmekanismene. "Noe" som flyter fritt – fortere og fortere etter hvert som teknologien utvikler seg.

- Av Odd Letnes 

Hvor er kunnskapskritikken?

. i kategorien Debatt

Les mer …Bibliotekarer og bibliotekforskere har en plikt til å vise og argumentere for hvordan de nye kunnskapsmediene fungerer og ikke fungerer. Derfor skal de ta kunnskapskritikken til seg og skrive om disse kunnskapsmediene i forskjellige offentlige fora.

- Av Jack Andersen, lektor phd, Danmarks Biblioteksskole

Utkant-Oslo

. i kategorien Debatt

Les mer …De siste dagene før Det 71. norske bibliotekmøte 5.-8. mars, hadde Bergensavisen en artikkelserie om at Vestlandet styres fra Oslo. Det samme kan vel sies om diskusjonsforumet Bibilioteknorge. Her er Oslo-dominansen et hinder for nyanser.

- Av Odd Letnes