Facebook-aksjon for Nye Deichman

. i kategorien Aktuelt

Nye DeichmanOslo trenger et nytt hovedbibliotek som skal bli et lokomotiv for resten av bibliotekfilialene i byen. I 27 år har politikerne snakket om å bygge nytt hovedbibliotek. - Nå er det på tide at planen blir realisert, sier lederen av Norsk bibliotekforening (NBF), Ingeborg Rygh Hjorthen. NBF har nylig startet en Facebook-aksjon for Nye Deichman.

Byrådet i Oslo har lagt frem et budsjett for 2013 som finansierer det nye hovedbiblioteket i Bjørvika. Men byrådet har mindretall i bystyret, og er avhengige av Fremskrittspartiet for å få budsjettet godtatt. FrPs bystyregruppe har imidlertid brutt budsjettforhandlingene, noe som truer med å trenere hele byggeplanen.

- Det er nå det gjelder, sier Hjorthen. - Bli med på aksjonen og vis politikerne at Nye Deichman er viktig for integrering, kultur, læring og demokrati. Dette kan de ikke stemme nei til!

Mer om aksjonen her: http://www.facebook.com/AksjonNyeDeichman