Kan Gjertrud Øvland forsvare NM-tittelen?

. i kategorien Aktuelt

Fredag 26. september er det klart for nytt NM i litteraturformidling i Arendal kulturhus. 14 deltakere skal først formidle diktet Den annsame av Jan-Magnus Bruheim, og så en fritt valgt tekst. Juryleder Asta Busyingye Lydersen og hennes kolleger Øystein Hauge, Taro Vestøl Cooper og Ådne Sekkelsten plukker ut de tre beste for finaleomgang. Og alle i salen kan stemme farm publikumsfavoritten.

2012 Gjertrud Øvland vann NMI det aller første norgesmesterskapet i litteraturformidling i 2012 vant ungdomsbibliotekar Gjertrud Øvland (bildet) fra Deicmanske i Oslo med presentasjon av Gaute Heivolls roman Før jeg brenner ned i finaleomgangen. Øvland er også fra Finsland i Songdalen. Publikumsprisen gikk til læreren og fortelleren Hilde Eskild fra Lillesand. Begge stiller på nytt i år, og skal konkurrere med både bibliotekarer, lærere, sjukepleiere, maskinførere og andre yrkesgrupper om den gjeve NM-tittelen. Vinneren får en litterær plakett laga av gullsmed Unni Storm-Johansen i Grimstad og de tre første får medaljer, forteller prosjektleder Jan Kløvstad. Aust-Agder bibliotek og kulturformidling står bak arrangementet i Arendal kulturhus fredag 26. september fra kl 1230. Finalerunden går kl 1800.