Nils Pharo ny styreleder i ABM-media

. i kategorien Aktuelt

Generalforsamlinga i ABM-media som utgir Bok og Bibliotek, Museumsnytt og tidsskriftet Arkiv, valgte i går professor Nils Pharo som ny styreleder. Han arbeider på bibliotekutdanningen ved HIOA og overtar etter Grete Bergh. Nestleder ved Arbeiderbevegelsens Arkiv, Ole Martin Rønning og Guri Hjeltnes frå Holocaustsenteret, ble valgt som nye styremedlemmer. I tillegg fortsetter styremedlemmene Børge Hofset som er direktør i Biblioteksentralen og Nina Granlund Sæter som er redaktør for bladet Hus og Bolig. Ingjerd Skrede fortsetter som oppnevnt styremedlem frå Nasjonalbiblioteket.
    Årsregnskapet for ABM-media viste et lite underskudd på 25.000 kr. Dette skyldes investeringer i å få Bok og Bibliotek og Museumsnytt opp på en digital plattform. Selskapet utga tre bøker i fjor og forlagsvirksomheten bidrar positivt til årsregnskapet. Selskapet har en meget solid egenkapital med 1,6 millioner på bok.
    Lars Egeland fortsetter som selskapets daglige leder. Han er direktør ved Læringssenter og bibliotek ved HIOA som har inngått en avtale med ABM-media om daglig drift av selskapet.