Snøhvitt mangfold

. i kategorien Nr. 2 - 2008

Les mer …Nordisk barne- og ungdomslitteratur er rik og variert. Én enkel hovedtrend er vanskelig å skille ut. Er det rett og slett mangfold som er trenden - selv om det er nokså snøhvitt?

- Av Kjetil S. Grønnestad, frilansjournalist

 

Om å kaste ungdomskroken på elva

. i kategorien Nr. 2 - 2008

Les mer …Er ungdom den målgruppa som alle bibliotek higar mest etter å nå? Kvifor er då innsatsen på same tid på eit minimum? I middels gode fall har det begrensa seg til ein krok i eit hjørne av lokalet, populært kalla "ungdomskroken".

 

Av Stig Elvis Furset, Buskerud fylkesbibliotek - Drammensbiblioteket

 

Mangfoldsår hvert eneste år

. i kategorien Nr. 2 - 2008

Les mer …I bydel Søndre Nordstrand i Oslo bor det folk fra mer enn 124 land, og det snakkes ca 58 språk. Men ingen av historiene deres finnes i norske arkiver. Fram til nå har den lokale Norgeshistorien oversett innvandrerne. Det skal det bli en slutt på.

 - Av Anita Thorolvsen Munch, frilansjournalist

Samtidshistorie 2.0

. i kategorien Nr. 2 - 2008

Les mer …Nyhetsmagasinet Der Spiegels nettutgave gjør samtidshistorien tilgjengelig for et stort publikum. Tyske kulturinstitusjoner og nettbrukerne selv har nøkkelroller i det ferske prosjektet einestages.

- Av Anders Olav Øvrebø, frilansjournalist 

For folk - ikke fiff

. i kategorien Nr. 2 - 2008

Les mer …Et hus for bokfolket - ikke bokfiffen - var gjennomgangstonen da Norges første, og et av Europas største, litteraturhus åpnet i oktober -07. Siden da har Litteraturhuset trukket fulle hus nesten hver dag.

- Av Anita Thorolvsen Munch