Hamsun og samene

. i kategorien Nr. 2 - 2009

Les mer …Etter at Hamsun utga Markens grøde (1917) fastholder fortsatt mange at dikteren hadde et rasistisk syn på samene. Men Knut Hamsuns diktning tåler et langt videre blikk enn den ene boken. Han kunne også beundre kraften i naturfolket.

 

Av John Gustavsen, frilansjournalist 

Med Google på strupen

. i kategorien Nr. 2 - 2009

Les mer …Kunnskapsorganisasjonsdagene ved Høgskolen i Oslo, avd. JBI, gikk av stabelen i februar og presenterte noen perspektiver på bibliotekenes digitale målsetninger, om rollen til de tradisjonelle biblioteksystemene, om planer for sentraliserte tjenester, om nettbasert bruk av klassifikasjonssystemer og mer til. For å dele noen av disse perspektivene med de som ikke var tilstede, tok Kim A. Tallerås, på vegne av Bok og Bibliotek, en prat med tre representanter for konferansens utvidete andedam. Henholdsvis: Marshall Breeding, fra Vanderbilt University Library i Nashville og noe av en guru innenfor bibliotekteknologi, Ken Chad, bibliotekkonsulent fra London med lang fartstid fra biblioteksystembransjen, og Lars G. Svensson, svenske ved det tyske nasjonalbiblioteket som blant annet jobber med tjenesten MelvilSearch.

 

Tekst: Kim A. Tallerås, Høgskolen i Oslo, avd. JBI

Rett på nett

. i kategorien Nr. 2 - 2009

Les mer …Internettkurs spesielt beregnet for innvandrerkvinner gir trygghet slik at de våger å møte opp. På sikt kan det bidra til at også denne gruppen øker bibliotekbruken.

 

Tekst: Kjetil S. Grønnestad; foto: Marie von Krogh