Spillkveld og bibliotekklubb på Fjell

. i kategorien Nr. 3 - 2009

Les mer …Bibliotekklubben på Fjell filial ved Drammensbiblioteket er et eksempel på hvordan et bibliotek med relativt små midler kan spille en uortodoks rolle som en positiv kraft i et lokalmiljø. Tidligere i år arrangerte filialen også Spillkveld - en forlengelse av Spillnatt-konseptet . Halvparten så stort, men med minst like fornøyde ungdommer.

 

Av Øyvind Svaleng, Drammensbiblioteket

e-Science og e-Research - Norge må på banen

. i kategorien Nr. 3 - 2009

Les mer …Forskningsprosessene som skaffer, bearbeider, formidler og arkiverer kunnskap er under grunnleggende endring. I fremtiden kan og vil forskere fra hele verden samarbeide i virtuelle, internettbaserte arbeidsmiljøer. Denne utvidete vitenskapen og forskningen kalles e-Science. Norge somler på dette feltet - her ligger en utfordring for ABM-utvikling og NBF, mener Almuth Gastinger (bildet), førstebibliotekar, Universitetsbiblioteket i Trondheim.

- Ingen stat i staten

. i kategorien Nr. 3 - 2009

Les mer …- Biblioteket har ingen verdi i seg selv, for å sette det på spissen. Vår verdi oppstår idet vi blir en viktig bidragsyter til den forskningen og undervisningen som foregår ved universitetet. I møter med universitetets ledelse er jeg tindrende klar på det, forteller bibliotekdirektør Bente Andreassen ved Universitetsbiblioteket i Oslo.

 

Tekst og foto: Odd Letnes, redaktør