Møteplass i Rørvik

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Også små bibliotek som på Vikna i Nord-Trøndelag, kan ha stor aktivitet. Selv om ressursene er beskjedne, ble de i fjor nominert til årets bibliotek.

Wenche Moe (f.v.), biblioteksjef Mari-Ann Refsaas, Inger Fjukstad og Dagrun Mæhle, er stolte av biblioteket sitt. – Aktivitet gir mer besøk, sier de. 

 

Tekst og foto: Kjetil S. Grønnestad, frilansjournalist

Buskerud i støtet

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Hva skiller Buskeruds bibliotek fra hverandre, hva binder de sammen, hvordan framstår de på nettet? Hvordan oppleves det hele av masterstudenter innenfor Visuell kommunikasjon og Interiørdesign ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB)?

 

Av Odd Letnes, redaktør

Framtidens helter!

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …Da verdensveven var i sin barndom, i siste halvdel av 1990-tallet, var det flere som spekulerte på hva denne informasjonsflommen vil bety for bibliotekene og bibliotekarer. En rapport fra Benton Foundation og Kellog Foundation høsten 1996 sa at bibliotekene ikke hadde noen fremtid i denne fagre nye verden...

 

Av Førstebibliotekar Even Hartmann Flood, UBiT

Drammens-laboratoriet

. i kategorien Nr. 3 - 2010

Les mer …På Drammensbiblioteket liker de å prøve ut nye tilbud og gjøre ting ingen før dem har gjort. - Biblioteket vårt er et laboratorium. I stedet for å vente på at ting skal være ferdig utprøvd av andre, går vi i gang og prøver det ut selv, sier biblioteksjef Sølvi Tellefsen. Illustrasjonsbilde: Trond Isaksen.

 

Tekst: Merete Lindstad, frilansjournalist