Artikler

Cycling for libraries: Tradisjoner i endring – bibliotekarer i bevegelse

. i kategorien Nr. 4 - 2011

Les mer …I 2010 fikk en gruppe syklende bibliotekarer fra Finland ideen om å starte et prosjekt de kalte ”Cycling for Libraries”. Resultatet ble en sykkeltur fra København til Berlin for 80 bibliotekarer og bibliotekelskere i mai/juni 2011. Universitetsbibliotekar Almuth Gastinger (t.h. på bildet) ved NTNU som var med på innspurten, har gitt oss denne rapporten:

Bokmessen i Göteborg 2011: Tre land – ett språk

. i kategorien Nr. 4 - 2011

Les mer …To nobelprisvinnere i litteratur – fjorårets vinner, peruaneren Mario Vargas Llosa og tyskrumenske Herta Müller, som fikk prisen i 2009  - kommer til årets bokmesse i Göteborg. Det gjør også den amerikanske forfatteren Jonathan Franzen og det tyske punkikonet Nina Hagen. Men først og fremst blir messen denne gangen en manifestering av tyskspråklig litteratur, i de tre landene Tyskland, Østerrike og Sveits.

Av frilansjournalist Reidar Jensen

Tyske tegneserier på bibliotekvandring

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Tyske tegneserier har blitt både anerkjente og kritikerroste de siste 20 årene, og Goethe-Institut har de siste månedene hatt en utstilling av tyske serier på vandring i norske bibliotek. Vi tok turen til Sandvika utenfor Oslo. (På bildet: Biblioteksjef Ingrid Svennevig Hagen, Sandvika vgs.)

Av Odd Letnes, redaktør