Artikler

Siste dag med open access og personalutvikling

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Torsdag 18.8.) “Libraries driving access to knowledge” var slagordet for IFLA-presidentskapet til Ellen Tise fra Stellenbosch-universitetet I Sør-Afrika. Torsdag var hennes siste dag som IFLA-president og hun inviterte til en gjennomgang av hva som har skjedd i hennes presidentperiode. Det foregikk i en iskald sal med plass til 1000 mennesker og med en håndfull frammøtte.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Bibliotek i Latin-Amerika og IPAD i USA

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Onsdag 17.8.) De norske deltakerne sprer seg på ulike foredrag og sesjoner. Ruth Ørnholt deltok i går på sesjonen for “Rethinking the role of Public Libraries” som ble arrangert av hennes egen seksjon for folkebibliotek.  Det er vekslende kvalitet på mange av presentasjonene her, men Ørnholt var svært fornøyd med gårsdagens. Seksjonen hadde imidlertid valgt å invitere foredragsholderne som de mente hadde noe å gi, framfor å basere seg på innsendte “papers”.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibiliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Flerkultur, copyright og bibliotekopplæring

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Mandag 15.8.) Hvordan kan bibliotek bidra til flerkultur og inkludering? Hva er bibliotekenes rolle i kampen om opphavsrett?  Hvordan lære opp studenter til å kunne bli informasjonskompetente på en time? Disse temaene var sentrale på IFLA-konferansen mandag.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Innovative teknologier og tjenester – framtida for bibliotekene

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Tirsdag 16.8.) Hva er det som kjennetegner virksomheter med framtid? Jo, de er sultne på endring, de er innovative langt utover hva kundene deres kan forestille seg, de er globalt integrerte og de utfordrer eksisterende forestillinger og rammer. Dette må bibliotekene lære av, mente professor Derek Law fra University of Strahclyde, Glasgow.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Biblioteker i kamp for demokrati

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Søndag 14.8.) I dag var det den offisielle åpningen av IFLA-kongressen. Her i Puerto Rico betød det taler av lederen av arrangementskomiteen, rektor på San Juan Universitet, representanter for borgermesteren i San Juan og guvernøren i Puerto Rico (hvor var borgermesteren og guvernøren?) og Puerto Ricos turistsjef.  Alle framholdt hvor viktig bibliotekene er for å bevare fortida og gi kunnskap om den til nye generasjoner.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus