Artikler

Provins og verden

. i kategorien Nr. 4 - 2011

Les mer …Det tar tid å utvikle en felles forståelse av Norge etter 22. juli. I starten må hver enkelt snakke for seg selv. Fire uker senere så jeg det slik. Angrepet på Utøya skar en dyp flenge i Norges kropp. Kuttet starter med blod, sjokk og smerte. Det fortsatte med raseri, fortvilelse og en jakt på forklaringer. Bomben var tenkelig. Skytingen var utenkelig. Hva gjør vi nå, etter at det utenkelige har skjedd?

Av førsteamanuensis Tord Høivik, Høgskolen i Oslo og Akershus

En egen nisje

. i kategorien Nr. 5 - 2011

Les mer …E-boka er i dødvanne. Bokhylla er under evalueringslupen. Biblioteksektoren har hverken rettigheter, innhold, felles digital formidlingsstrategi eller penger nok til å konkurrere mot kommersielle interesser. Så hva kan gjøres?

Av Morten Harry Olsen, forfatter

Nå også på Facebook

. i kategorien Aktuelt

Bok og Bibliotek har fått sin egen Facebook-side. Tidligere brukte jeg min private ”venne-side” til å profilere Bok og Bibliotek. Jeg/Bok og Bibliotek fikk på den måten nesten 650 venner. Innimellom fikk jeg imidlertid høre slike ting som ”man kan da ikke bli venn med et tidsskrift!” Det var derfor best å skille person og tidsskrift. Bok og Biblioteks nye Facebook-side har i løpet av et par uker fått nesten 100 ”likere” og det er vi glade for. Kanskje du blir den neste?

Dere finner oss her på Facebook.

Vi vil samtidig minne om Bok og Bibliotek på Twitter.

- Odd Letnes, red.