Artikler

En gammel Opel full av bøker

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Med en gammel bil reiser Stavanger bibliotek om sommeren ut fra sitt faste lokale og oppsøker folk der de befinner seg. Denne formen for synliggjøring har gitt stor oppmerksomhet og positiv respons, og vært et viktig ledd i bibliotekets merkevarebygging. (Denne artikkelen vant førsteprisen i Bok og Biblioteks artikkelkonkurranse for bibliotekarstudenter våren 2011, som ble presentert i Bok og Bibliotek nr 3/2011.)

Av Nina M. Soelberg Johnsen, 3.årsstudent (våren 2011) ved Høgskolen i Oslo, avd. JBI.

Siste dag med open access og personalutvikling

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Torsdag 18.8.) “Libraries driving access to knowledge” var slagordet for IFLA-presidentskapet til Ellen Tise fra Stellenbosch-universitetet I Sør-Afrika. Torsdag var hennes siste dag som IFLA-president og hun inviterte til en gjennomgang av hva som har skjedd i hennes presidentperiode. Det foregikk i en iskald sal med plass til 1000 mennesker og med en håndfull frammøtte.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus

Bok og Bibliotek står sterkt

. i kategorien Aktuelt

Les mer …Bok og Bibliotek har en høy stjerne blant leserne. En leserundersøkelse byrået Synovate gjennomførte for bladet våren 2011, viser at Bok og Bibliotek scorer høyere enn konkurrentene Bibliotekforum og Bibliotekaren på samtlige positive påstander om bladet.

Bibliotek i Latin-Amerika og IPAD i USA

. i kategorien Aktuelt

Les mer …(Onsdag 17.8.) De norske deltakerne sprer seg på ulike foredrag og sesjoner. Ruth Ørnholt deltok i går på sesjonen for “Rethinking the role of Public Libraries” som ble arrangert av hennes egen seksjon for folkebibliotek.  Det er vekslende kvalitet på mange av presentasjonene her, men Ørnholt var svært fornøyd med gårsdagens. Seksjonen hadde imidlertid valgt å invitere foredragsholderne som de mente hadde noe å gi, framfor å basere seg på innsendte “papers”.

Av Lars Egeland, direktør for Læringssenter og bibiliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus