Artikler

Leseglede eller leseplikt?

. i kategorien Nr. 5 - 2011

Les mer …I en sammenlikning mellom BI-bloggen, Nattbordet, og Horten biblioteks blogg, Lesetips, er det BI som kommer best ut. Her er det mye bra som folkebibliotekarer kan lære av, mener artikkelforfatteren.

Av Katrine Judith Urke, masterstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus

La festivalene blomstre

. i kategorien Nr. 6 - 2011

Les mer …(Nr 6/2011) Da jeg begynte å snuse på temaet litteraturfestivaler, tenkte jeg at det dreide seg om et lite dusin: De mest kjente fra Odda, Stavanger, Lillehammer og Molde og en håndfull til. Et søk på nettet fikk meg på andre tanker. Det dukket opp nye og ukjent festivaler land og strand rundt. Jeg sendte derfor ut en forespørsel på Biblioteknorge og inviterte til innspill, for her skjønte jeg at det var fort gjort å overse noe...

Farvel til blåskjermen – BIBSYS blir OCLC-bibliotek

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Tirsdag 22.mars ble rundt 400 deltagere på BIBSYS-møtet 2011 informert om hvilket systemvalg BIBSYS har tatt. For nå er BIBSYS slik vi har kjent det fra tidlig på 70-tallet, snart over i historien. Med det settes det sluttstrek for nesten 40 år med egenutvikling og drift av dagens BIBSYS. Det mest oppsiktsvekkende ved fellesmøtet var at det ikke var avsatt tid til spørsmål, og at ikke de 400 deltagerne lot seg provosere av dette. BIBSYS-brukere har alltid vært lojale! Kanskje de visste mer enn undertegnede. Selv satt jeg igjen med fire spørsmål:

Av daglig leder Hans Martin Fagerli, ABM-media as

Nytt BIBSYS, akterutseilte folkebibliotek?

. i kategorien Nr. 5 - 2011

Les mer …

 

Hvis ikke Nasjonalbiblioteket ivaretar sitt nasjonale samordningsansvar, står folkebibliotekene og andre bibliotek utenfor BIBSYS-samarbeidet i fare for å bli teknologisk akterutseilt.

Av førsteamanuensis Tor Arne Dahl[1] og og høgskolelektor Unni Knutsen, Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag, Høgskolen i Oslo og Akershus

Kulturutredningar

. i kategorien Nr. 3 - 2011

Les mer …Ei omfattande norsk kulturutredning er under arbeid. Så langt har ingen brydd seg. La oss håpe at utvalet sprekk. Då kan vi få ein kulturpolitisk debatt på kjøpet.

Av forskningsleiar Georg Arnestad, Høgskulen i Sogn og Fjordane