Artikler

Biblioteket i Babel

. i kategorien Nr. 1 - 2012

Les mer …Eg kan ikkje hugse sist eg var innom folkebiblioteket i Sogndal, bygdebyen langt inne i Sognefjorden, der eg har budd i over 30 år. Det er ikkje fordi biblioteket i heimkommunen min er spesielt dårleg. Eg trur ikkje det er spesielt spennande, heller. Nei. Det heile har sin enkle grunn: eg har ikkje noko ærend på biblioteket. Biblioteket er for meg, og mange andre, i ferd med verte slik som posten og banken; institusjonane er her framleis, men vi brukar dei sjeldan. Hugsar forresten nokon dei gamle telefonsentralane?

Av FoU-direktør Georg Arnestad, Høgskolen i Sogn og Fjordane

Biblioteket i byen – byen i biblioteket

. i kategorien Nr. 1 - 2012

Les mer …En ny dansk bok ser nærmere på de stadig tettere forbindelsene mellom bibliotekene og de byene bibliotekene er en del av. I denne artikkelen forteller bokens forfattere om forskningsprojektet som ligger bak boken Biblioteket i byudviklingen – oplevelse, kreativitet og innovation, og framhever noen av resultatene som boken omtaler. (Illustrasjon: Multimediehuset i Århus)

Av Casper Hvenegaard Rasmussen, Henrik Jochumsen og Dorte Skot-Hansen ved Det Informationsvidenskabelige Akademi, København

Teknologi i folkebibliotekene - muligens mer enn MARC?

. i kategorien Nr. 1 - 2012

Les mer …Les mer …I Bok og bibliotek nr 5/2011 hevder Tor Arne Dahl og Unni Knutsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus at folkebibliotekene står i fare for å bli teknologisk akterutseilt. Utsagnet baseres på at BIBSYS i det nye systemet går over til MARC 21 som registrerings- og utvekslingsformat, mens de andre systemaktørene i Norge fremdeles tviholder på NORMARC.

Av avdelingsdirektør Jonny Edvardsen, Tilvekst og kunnskapsorganisering, Nasjonalbiblioteket