Aktuelt

Future Library – en kunstnerisk iscenesettelse av tid

Dette er en rapsodi, et essay, en langlesning. Først publisert i Podkasten Bok & bibliotek. Nå publisert på nytt i anledning manuskriptoverrekkelsen til Ocean Vuong og Judith Schalansky søndag 21. mai 2023.

Ytringsfrihet på falske premisser

Jeg har besøkt nettbutikken til Legatum Publishing. Det jeg fant der gjør at jeg stiller meg tvilende til om deres avlyste publiseringsarrangement på Deichman Bjørvika ville blitt så informativt og åpent som forlegger Tore Rasmussen har påstått.

Skolebibliotek – Leseglede for alle

Støre-regjeringen foreslår ingen endringer i Opplæringsloven for å styrke elevenes leseglede og tilgang til skolebibliotek. Alle forskningsbaserte forslag til forbedringer er blitt skrinlagt. Behandlingen av ny opplæringslov er en gylden mulighet for Stortinget til å bedre situasjonen, skriver professor emerita Joron Pihl.

Rasisme hører ikke hjemme på biblioteket

Ledelsen ved Deichman bidrar til å normalisere og ufarliggjøre grupper med en voldelig og livsfarlig agenda ved å stille biblioteket til rådighet for rasistisk møtevirksomhet, skriver leder og nestleder i Fagforbundet Deichmanklubben.

Faksimile av Biblioteksystemer sitt infobrev nr. 3/2022.

Hvordan temme biblioteksystemselgere?

Det bør lyse mange varsellamper hos biblioteksjefer i Norge når en leverandør av et biblioteksystem påtar seg rollen som den som skal lose biblioteksjefen trygt gjennom en anbudsprosess.