Aktuelt

Publikum positive til innbyggertorg i bibliotek

Publikum er alt i alt positive til samlokalisering av innbyggertorg og bibliotek, mens hele 64 prosent av de ansatte mener bibliotekets frie rolle blir utfordret. Dette viser erfaringene fra Indre Østfold og Drammen som nå er oppsummert.

IFLA – what´s in it for norske bibliotek?

Boikott, kontroverser og skandaløst arbeidsmiljø – ofte er det slik vi hører om den internasjonale bibliotekføderasjonen IFLA. Trenger vi dette? Som forberedelse til årets generalforsamling i Rotterdam 21.–25. august har vi snakket med noen av de norske bibliotekfolkene som kjenner organisasjonen best.

Trivsel i ikke-informasjonens tid

Ifølge den amerikanske lingvistikkprofessoren Emily Bender bør det som spyttes ut fra algoritmer og KI-verktøy kalles ikke-informasjon, siden det forgifter informasjonsøkosystemet vårt. Bibliotekarene er i en unik posisjon til å kunne demme opp for denne forgiftningen, skriver Leticia Antunes Nogueira (bildet).

Mediebanken skal få slutt på moroa

Du har sikkert høyrt vitsen: «Det digitale er biblioteka sine hemmelege tenester.» No har Digin lansert ein ny delingsportal for løft av digitale bibliotektenester. Håpet er at grunnlaget for vitsen skal forsvinna.

Hverdagsmakten vår påvirker samtiden og fremtiden

Hvilke deler av kulturen skal fremtidens generasjoner arve? Hva lagres, og hva løftes frem? Hva skal vi huske, og hva skal vi glemme? Velkommen til debatt under Kulturytring i Drammen 21. juni.

Vi liker både folk og bøker

Vi driver ikke en blålystjeneste, vi som jobber på biblioteket. Vi rykker ikke ut for å redde liv. Men vi driver en tjeneste som gjør at kanskje færre får behov for blålystjenestene.