Så lenge var danske bibliotekbrukere i Paradis

Please select a featured image for your post

Den danske avisa Politiken meldte i dag (16.10.2012) at eReolen er i ferd med å bryte sammen. Den danske ordningen med tilnærmet fritt utlån av e-bøker fra bibliotekene var rett og slett for god til å være sann. Det var ikke annet å vente enn at den ville strande når prøveperioden var over og virkeligheten igjen presset seg på.

Den danske avisa Politiken meldte i dag (16.10.2012) at eReolen er i ferd med å bryte sammen. Den danske ordningen med tilnærmet fritt utlån av e-bøker fra bibliotekene var rett og slett for god til å være sann. Det var ikke annet å vente enn at den ville strande når prøveperioden var over og virkeligheten igjen presset seg på.

Danske forlag ser ut til å lande på en lisensmodell for å hindre at markedet undergraves av gratis utlån av e-bøker. Det lyder kjent for oss her i nord. Kanskje er det den norske (egentlig importert fra Tyskland) eksemplarmodellen til Biblioteksentralen som nå kommer til å bli danskenes inspirasjonskilde i neste runde?

Det hadde jo vært stilig om vi kunne eksportert noen ideer til Danmark til en forandring, som en takk for den inspirasjonen vi vanligvis får fra våre kolleger der nede på andre siden av Skagerak.

– Red.