Kunsthistoriker ved roret

Deichman får ny sjef for hovedbiblioteket i Bjørvika

Gerd Elise Mørland (47) er ansatt som ny avdelingsdirektør for Deichman Hovedbibliotek. – Intet mindre enn en drømmejobb, sier hun selv. 

Kjent fjes: Etter flere år som leder av programarbeidet ved Deichman tar Gerd Elise Mørland nå over som avdelingsdirektør for Deichman Bjørvika.
Publisert Sist oppdatert

Den nye avdelingsdirektøren vil være en sterk ambassadør for innholdet i et folkebibliotek i utvikling, skriver Oslo kommune i pressemeldingen som ble publisert 26. juni 

Hovedbiblioteket leverer tjenester til alle de 24 Deichmanbibliotekene i Oslo, samt publikumstjenestene i hovedbiblioteket. 

Kunst og litteratur

Gerd Elise Mørland er utdannet kunsthistoriker. Hun har vært avdelingsdirektør på Munchmuseet, der hun blant annet bygget opp en avdeling med ansvar for formidling i Bjørvika, digitalt og internasjonalt. Hun har også vært redaktør for Periskop.no, som er et tverrfaglig tidsskrift om kunst for barn og unge, høyskolelektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus og kurator ved ulike institusjoner. Hun har i flere år også virket som skribent og kritiker, nasjonalt og internasjonalt.

I 2019 var hun bidragsyter og sammen med Charlotte Blanche Myrvold redaktør for boka Kunstformidling - fra verk til betrakter (Pax forlag).

I Deichman startet Gerd Elise Mørland som seksjonsleder for formidling og program, og siden januar 2024 har hun også vært konstituert i stillingen som avdelingsdirektør for hovedbiblioteket. 

Drømmejobb

- Å få være med å utvikle det fantastiske bibliotektilbudet i Deichman Bjørvika er intet mindre enn en drømmejobb! I en tid med store endringer i hvordan vi blir informert og underholdt, har Deichman evnet å nå langt flere med lesing og kunnskapsdeling enn tidligere. Deichman har gjennom mange år utviklet seg til å bli ledende takket være engasjerte og nytenkende ansatte, sier hun. 

- Jeg gleder meg til å få lede og legge til rette for at de ansatte i hovedbiblioteket skal få fortsette å gjøre Oslo til en by som utmerker seg med svært gode folkebibliotek, legger hun til.

– Ambisiøs og engasjert

Biblioteksjef Merete Lie sier at hun er veldig glad for at Gerd Elise Mørland takket ja til jobben som ny leder av hovedbiblioteket. 

- Gerd Elise er ambisiøs og engasjert, og har bred erfaring fra formidling. Hun vil bidra sterkt til å konsolidere og løfte Deichman ytterligere framover, og har erfaring med å gjennomføre prosesser på tvers i kulturorganisasjoner.

Powered by Labrador CMS