Dybde

Vold og trusler på svenske bibliotek 

En svensk undersøkelse viser at det er store svakheter i arbeidsmiljøet på folkebibliotekene. Ordensproblemer, trusler og krenkelser er vanlige innslag i hverdagen på mange bibliotek.

Dagbøker på opptur

Det kommer ut flere dagbøker av forfattere mens de ennå er i live. Dagboken som litteratursjanger er populær som aldri før.

Løfter frem de skeive historiene

I år er det femti år siden seksuelle handlinger mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Kultur- og likestillingsministeren oppfordrer alle bibliotek til å delta i markeringen av Skeivt kulturår.

– Vi skal være åpne og rockete

Østsiden bibliotek i Fredrikstad ble kåret til Årets bibliotek 2021. Mye takket være det kreative utviklingsarbeidet som drives ved biblioteket.

Ny vår for oversette perler

Moderne klassikere kommer på rekke og rad på norske forlag. – En del av en internasjonal trend å trekke frem verk som er blitt oversett, men burde ha vært oversatt, mener Bernhard Mohr i Cappelen Damm.

Vil ikke temmes

Hvorfor lever vi som vi gjør? Er det mulig å velge noe annet enn dusin-livet med fast jobb, boliglån og rutinepreget hverdag – bryte opp, reise av sted, bosette seg på en øde øy?

Lokalbibliotekaren

Vidar Lund vil at biblioteklova vert teken like mykje på alvor som andre lover.

– Skjønnlitteraturen er en sjelereise

Skrivingen er en måte å formidle følelser, og skape et helt eget univers på, som jeg ikke klarer hverken med tale eller farger. Poesien er en del av meg. Jeg ville ikke overlevd foruten, sier Charlotte Louise Vaillot Knudsen.