Må stenge: – Mildt sagt ironisk

Biblioteket i Arendal held stengt medan Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) held eit arrangement på torget utanfor. – Ei hengemyr, kallar biblioteksjefen situasjonen.

Ny leiarperiode for Vidar Lund

– Kan bli ein avgjerande periode for biblioteka, seier Vidar Lund i det han tek fatt på ein ny periode som leiar for Norsk Bibliotekforening.

Sleppfest og debatt!

Museumsnytt og Bok og bibliotek har kome ut med nye utgåver! Me vil feire vår og bladslepp med fest og debatt den 18. mars på Sentralen i Oslo.

Status Trettebergstuen

Kulturministeren vil gå gjennom både strategiar og lover for biblioteka. Men kan ikkje love at det vil følgje pengar med endringane ho gjer.

Skolebibliotek uten statistikk

Ingen samler inn 2021-statistikken fra skolebibliotekene på videregående skole. Aksjon skolebibliotek og Norsk Bibliotekforening etterlyser at noen tar ansvar for disse tallene.

Nytt Fosse-arkiv

Forfattar og dramatikar Jon Fosse har gitt privatarkivet sitt til Nasjonalbiblioteket.