Logo Bibliotekets litteraturpris

Bibliotekets litteraturpris

På vegne av alle landets folkebibliotek har de åtte største bibliotekene tatt initiativ til en splitter ny litteraturpris.

NBU-pris til bibliotekdrevet barnebokfestival

Norske barne- og ungdomsbokforfatteres egen pris gikk i år til Appelsinia, en årlig barne- og ungdomsbokfestivalen i Ibsens fødeby, arrangert av Skien bibliotek.

Lesing av e-bøker i BookBites

Du kan påverka boklova

Kanskje har du sett at høyringsutkastet til ny boklov er sendt ut. Men har du fått med deg at dine innspel er velkomne?

Må stenge: – Mildt sagt ironisk

Biblioteket i Arendal held stengt medan Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) held eit arrangement på torget utanfor. – Ei hengemyr, kallar biblioteksjefen situasjonen.

Ny leiarperiode for Vidar Lund

– Kan bli ein avgjerande periode for biblioteka, seier Vidar Lund i det han tek fatt på ein ny periode som leiar for Norsk Bibliotekforening.

Sleppfest og debatt!

Museumsnytt og Bok og bibliotek har kome ut med nye utgåver! Me vil feire vår og bladslepp med fest og debatt den 18. mars på Sentralen i Oslo.