Nyheter

– Ei av dei vanskelegaste avgjerdene eg har teke

Det seier Knut Skansen i Oslo om det å stenga Legatum Publishing ute frå Deichman Bjørvika. For første gong kommenterer han også dei siste dagars skuldingar om feigskap og ettergjeving for politisk press.

Anine Kierulf om Deichman-situasjonen: – Helt uakseptabelt

De som signaliserer at de vil stelle i stand bråk ved Deichman for å hindre lovlige ytringer, får definisjonsmakten over hvilke ytringer som kommer frem, sier jurist og spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter Anine Kierulf.

Deichman Bjørvika snur: Avslag for Renaud Camus

Legatum Publishing får likevel ikke låne rom i Deichman Bjørvika til lanseringen av Renaud Camus på norsk. Det meldte NRK fredag ettermiddag. Magne Lerø i Samtiden spår dårlige kår for ytringsfriheten med bibliotektopper som Knut Skansen i ledelsen.

Fem forslag for tidsskrift og kritikk

Norsk Tidsskriftforening, Norsk kritikerlag og Tekstallianse har gått sammen om fem forslag som blant annet vil styrke formidlingen av tidsskrifter i landets folkebiblioteker.

Skuffande boklov for biblioteka

– Framlegget til boklov er utruleg skuffande for biblioteka og bibliotekbrukarane, seier Vidar Lund, leiar i Norsk Bibliotekforening etter at den nye boklova vart lagt fram i dag.

Pensumlitteratur ikke lenger tilgjengelig i Nettbiblioteket

Den 22. mars stengte Nasjonalbiblioteket (NB) tilgangen til alt pliktavlevert materiale som er pensum for studenter i Norge. Over natta mistet dermed både studentene og andre digitale lånere tilgangen til 7000 titler.

Rushdie nytt æresmedlem i Norsk PEN

«Når noen stikker en kniv inn i deg, er det en førstepersonshistorie. Det er en «jeg»-historie,» sa romanaktuelle Salman Rushdie nylig til The New Yorker. Neste bok fra det nyslåtte æresmedlemmet i Norsk PEN kan bli en førstepersonsberetning fra angrepet 12. august i fjor.