Facebook og bibliotekene

Etter Datatilsynets Facebook-exit, vurderer også bibliotekene egen Facebook-bruk.

Er i gang med lovarbeidet

– Sjølve boklova påverkar biblioteka i avgrensa grad. Men ser ein på heile det litterære…

Ny boklov på veg

Nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre skal leie utgreiingsarbeidet på veg mot ei ny boklov.

Arkivet er tilbake!

For dei som har sakna Bok og bibliotek-arkivet på dei nye nettsidene: No er det tilbake!

Bibliotek = berekraft

– Delekulturen er grunnen i biblioteka, og dei kan ha ei sentral rolle i arbeidet med å nå berekraftsmåla, seier leiar i Norsk bibliotekforening, Vidar Lund.

Styrker skolebiblioteket med utdanning

Et tilrettelagt videreutdanningsprogram og rekrutteringsturne, er Ringsaker kommune sin oppskrift på bedre skolebibliotek.

Krisebiblioteka

– Biblioteka bør vere ein del av beredskapsarbeidet, seier førsteamanuensis på OsloMet, Sunniva Evjen etter å ha skrive rapport om biblioteka i pandemien.