Logo Bibliotekets litteraturpris
Bibliotekets litteraturpris

På vegne av alle landets folkebibliotek har de åtte største bibliotekene tatt initiativ til en splitter ny litteraturpris.

NBU-pris til bibliotekdrevet barnebokfestival

Norske barne- og ungdomsbokforfatteres egen pris gikk i år til Appelsinia, en årlig barne- og ungdomsbokfestivalen i Ibsens fødeby, arrangert av Skien bibliotek.

Lesing av e-bøker i BookBites
Du kan påverka boklova

Kanskje har du sett at høyringsutkastet til ny boklov er sendt ut. Men har du fått med deg at dine innspel er velkomne?

Bibliotekroboten So-ta i møte med en låner.
Roboten tar skrankevakta

I flere år har japanske forskere jobbet med å utvikle bibliotekroboter. Ser vi konturene av fremtidens bibliotek?

Språkkafe ved Skien bibliotek
Hva skal til for å beholde de frivillige?

– Frivillige trenger ledelse, og ikke en gave eller påskjønnelse som takk for innsatsen, understreker biblioteksjef Stina Åmo i Holmestrand. Hvordan frivillige behandles har mye å si for hvordan bibliotek lykkes med språkkaféer og andre aktiviteter.

Bilde av de tre i panelet på scenen.
– Hver dag er en leselystdag

Arbeidet med en leselyststrategi er rett rundt hjørnet. Det lovet kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen da hun deltok på Kick-off om leselyst under Arendalsuka.

Vold og trusler på svenske bibliotek

En svensk undersøkelse viser at det er store svakheter i arbeidsmiljøet på folkebibliotekene. Ordensproblemer, trusler og krenkelser er vanlige innslag i hverdagen på mange bibliotek.

Dagbøker på opptur

Det kommer ut flere dagbøker av forfattere mens de ennå er i live. Dagboken som litteratursjanger er populær som aldri før.