Etne på lånetoppen i Vestland fylke

Biblioteksjef i Etne Signe Ytrøy (35) er imponert over kor flinke innbyggjarane i Etne er til å bruka biblioteket, og å låna bøker. Både besøkstal og lånetal ligg langt over gjennomsnittet i fylket.

Årets bibliotek 2022 – bli med på prisutdelinga!

Episode 11 av Podkasten Bok & bibliotek er via fullt og heilt til utdelinga av prisen Årets bibliotek 2022, som gjekk til skulebiblioteket ved Gamlebyen skole i Oslo og blei delt ut av Fritt ord-direktør Knut Olav Åmås.

Skolebiblioteket ved Gamlebyen skole er «Årets bibliotek 2022»

Biblioteket fikk prisen grunnet sin store innsats for skolen og for elevenes leselyst, og som et forbilde for andre skolebibliotek. – Prisen er også en anerkjennelse av Oslo kommunes grep for å styrke skolebibliotekene i byen, uttaler juryleder og leder i Norsk Bibliotekforening Vidar Lund i en pressemelding.

Ferien som aldri tok slutt

Dette er historien om hvordan et tilfeldig museumsbesøk i ferien sendte meg på en uventet reise i bøkenes verden.

Svar til seks biblioteksjefer

I et debattinnlegg med tittelen «Hvordan temme biblioteksystemselgere?», stiller Jannicke Røgler (Trondheim folkebibliotek), Julie Andersland (Bergen Offentlige Bibliotek)‚ Mona Magnussen (Tromsø bibliotek)‚ Trine Overskott Schøning (Bærum bibliotek), Anne Torill Stensberg (Sølvberget) og…

Faksimile av Biblioteksystemer sitt infobrev nr. 3/2022.
Hvordan temme biblioteksystemselgere?

Det bør lyse mange varsellamper hos biblioteksjefer i Norge når en leverandør av et biblioteksystem påtar seg rollen som den som skal lose biblioteksjefen trygt gjennom en anbudsprosess.

Utgåve 4/2022 er ute no!

I skrivande stunde er årets siste papirutgåve av Bok & bibliotek på veg ut i dei tusen postkassar. Den digitale utgåva ligg åpent ute for alle. Unike tal om europeisk bibliotekløyvingar og ein solid temadel om samarbeid med andre tenester er noko av det du kan gle deg til.