Vold og trusler på svenske bibliotek

En svensk undersøkelse viser at det er store svakheter i arbeidsmiljøet på folkebibliotekene. Ordensproblemer, trusler og krenkelser er vanlige innslag i hverdagen på mange bibliotek.

Dagbøker på opptur

Det kommer ut flere dagbøker av forfattere mens de ennå er i live. Dagboken som litteratursjanger er populær som aldri før.

Må stenge: – Mildt sagt ironisk

Biblioteket i Arendal held stengt medan Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) held eit arrangement på torget utanfor. – Ei hengemyr, kallar biblioteksjefen situasjonen.

Ny leiarperiode for Vidar Lund

– Kan bli ein avgjerande periode for biblioteka, seier Vidar Lund i det han tek fatt på ein ny periode som leiar for Norsk Bibliotekforening.

Debatt: Bibliotek er mer enn å ta vare på lesinga

Aslak Sira Myhre vil ikke ha power-point. Ikke at han trenger det heller, når han på plenumsmøte på starten av det 78. Norske Bibliotekmøtet engasjert forteller om de store seire som er oppnådd i…

Sleppfest og debatt!

Museumsnytt og Bok og bibliotek har kome ut med nye utgåver! Me vil feire vår og bladslepp med fest og debatt den 18. mars på Sentralen i Oslo.