Må stenge: – Mildt sagt ironisk

Biblioteket i Arendal held stengt medan Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) held eit arrangement på torget utanfor. – Ei hengemyr, kallar biblioteksjefen situasjonen.

Ny leiarperiode for Vidar Lund

– Kan bli ein avgjerande periode for biblioteka, seier Vidar Lund i det han tek fatt på ein ny periode som leiar for Norsk Bibliotekforening.

Debatt: Bibliotek er mer enn å ta vare på lesinga

Aslak Sira Myhre vil ikke ha power-point. Ikke at han trenger det heller, når han på plenumsmøte på starten av det 78. Norske Bibliotekmøtet engasjert forteller om de store seire som er oppnådd i…

Sleppfest og debatt!

Museumsnytt og Bok og bibliotek har kome ut med nye utgåver! Me vil feire vår og bladslepp med fest og debatt den 18. mars på Sentralen i Oslo.

Den vanskelige godheten

Problemet er ikke at vi ikke vet det. Bokbransjen er hvit. Flertallet av de som skriver bøker, de som antar og utgir dem, og de som anmelder og formidler bøkene, ligner hverandre.…

Løfter frem de skeive historiene

I år er det femti år siden seksuelle handlinger mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Kultur- og likestillingsministeren oppfordrer alle bibliotek til å delta i markeringen av Skeivt kulturår.

Status Trettebergstuen

Kulturministeren vil gå gjennom både strategiar og lover for biblioteka. Men kan ikkje love at det vil følgje pengar med endringane ho gjer.

Om å holde tunga rett i munnen

Vi trenger grundige prinsipielle debatter om bibliotekene som offentlighetsinstitusjoner om vi skal holde snørr og barter fra hverandre.

– Vi skal være åpne og rockete

Østsiden bibliotek i Fredrikstad ble kåret til Årets bibliotek 2021. Mye takket være det kreative utviklingsarbeidet som drives ved biblioteket.