Bibliotek = berekraft

– Delekulturen er grunnen i biblioteka, og dei kan ha ei sentral rolle i arbeidet med å nå berekraftsmåla, seier leiar i Norsk bibliotekforening, Vidar Lund.

Ny vår for oversette perler

Moderne klassikere kommer på rekke og rad på norske forlag. – En del av en internasjonal trend å trekke frem verk som er blitt oversett, men burde ha vært oversatt, mener Bernhard Mohr i Cappelen Damm.

Musikken i biblioteket

I bacheloroppgaven sin undersøker Erle Flage Vimme musikkens plass i bibliotekene i dag.

Vil ikke temmes

Hvorfor lever vi som vi gjør? Er det mulig å velge noe annet enn dusin-livet med fast jobb, boliglån og rutinepreget hverdag – bryte opp, reise av sted, bosette seg på en øde øy?

Krisebiblioteka

– Biblioteka bør vere ein del av beredskapsarbeidet, seier førsteamanuensis på OsloMet, Sunniva Evjen etter å ha skrive rapport om biblioteka i pandemien.

Bibliotekets bidrag i kriser

Har bibliotekene oppfylt sitt mandat under pandemien?  Dette var tema for en panelsamtale i forbindelse med studiestart  for nye bibliotekar-studenter på OsloMet. Diskusjonen pågår nå i bibliotek over hele verden.

Valg 2021: Ny nasjonal bibliotekpolitikk?

De siste 20 årene har landet hatt 3 ulike regjeringer og i alt åtte kulturministre som representerer fire partier. I denne artikkelen vil jeg ta et lite tilbakeblikk på disse årene og på hva som står igjen av bibliotekpolitikk etter de ulike statsrådene.

Heime på biblioteket

Å trø inn i biblioteket gjev alltid ei heimleg kjensle. Uansett kor ein kjem. Om det er barndomsbiblioteket i form av ein båt, ein buss eller skulebibliotek i ein omgjort gammal gymsal,…